Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Viltskavsgryta

med grönsallad

Viltskavsgryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Smält smör i en stekpanna och lägg ner viltskavet. Fräs tills det är brynt runt om. Skiva champinjonerna och schalottenlöken och lägg ner med viltskavet. Fräs några minuter. Blanda sedan ner grädde, soja, lingon och svartpeppar. Puttra 5 minuter. Smaka av med salt och mer lingon.
3. Koka ärterna i lättsaltat vatten några minuter.

Tips!

Går bra att byta ut viltskavet mot kyckling- eller kebabkött. Även gott att byta riset till spagetti.

Kommentarer (3 st)

Holma 2013-09-12 07:13

 

Jag gjorde dubbel sats av viltskavsröran och det gick åt.

Holma 2013-09-11 18:11

 

Jättegott och snabblagat. Hade i några enbär också.

Kajsa 2011-08-10 19:42

 

Tog 20 minuter. Gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Viltskavsgryta

  • 3 dl ris
  • 250 g viltskav
  • 150 g champinjoner
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk soja
  • 2 msk rårörda lingon
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • rårörda lingon
  • 250 g gröna ärter