Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Viltfärsbiffar

med persiljemos

Viltfärsbiffar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
2. Blanda viltfärsen med ägg, olja, kryddor och pressad vitlök. Vila en liten stund och forma sedan 8 st biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida. Sänk värmen och stek någon minut till så att biffarna blir genomstekta.
3. När potatisen är färdig, häll av nästan allt vatten. Mosa först med en gaffel och blanda sedan ner smör, grädde och klippt persilja. Vispa med visp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.

Tips!

För mer viltsmak i biffarna, blanda även ner några krossade enbär. Gör det enklare genom att byta ut viltfärsen mot viltskav och servera med samma tillbehör.

Kommentarer (1 st)

Johanna333 2017-01-11 19:21

 

Jag hittar inte viltfärs/vildsvin/rådjur i någon av de stora kedjorna så de fick bli nötkött. Goda biffar ändå men jag saknade sås.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Viltfärsbiffar

  • 400 g viltfärs (vildsvin el. kronhjort)
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk timjan
  • 1,5 tsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 msk smör
  • 3 msk grädde eller mjölk
  • 3,25 msk persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 100 g lingon
  • 250 g vitkål