Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Vegetariska broccolibiffar

- med grönsallad och fetaost

Vegetariska broccolibiffar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka lök och vitlök fint. Fräs mjukt i lite olja i en stekpanna. Dela broccolin och morötterna i små bitar och koka mjukt i lättsaltat vatten, ca 5 minuter.

2. Mixa kikärter, ägg, parmesanost, skal från citron och basilikablad med en stavmixer. Blanda sedan ner broccoli, morötter, den stekta löken och mixa lite till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar och kanske lite chili eller cayennepeppar. Gör biffar av smeten och stek i upphettad olja några minuter runt om.

3. Gör en sallad med fetaost, grönsallad och en dressing med basilika, olja och vinäger och servera till.

Tips!

Servera gärna korv eller bacon till den som inte vill ha vegetariskt

Kommentarer (16 st)

Johanna333 2017-06-15 19:10

 

Ni borde titta över receptet en gång till - vilken sörja!! Försökte följa några kommentarer och tog bara 1 ägg och la till 2 dl ströbröd men mina bollar är nu utplattad till någon form av spansk tortilla, och inte ens den går att steka! Värdelöst!

saraj 2016-09-29 17:04

 

Smeten blev bara en sörja i pannan. Provade ha i lite mjöl men det hjälpte föga, smeten stelnade ju inte i mitten utan det blev bara bränt runt om. Slutade med att mannen åkte o köpte pizza. ??

Cali 2013-11-01 16:18

 

Lycka till att göra biffar av smeten haha...

lindalindberg 2013-08-22 19:03

 

Inget sin föll oss i smaken. Biffarna höll ihop bra, men smakade ingenting. Bebismat.

mamacarolina 2012-06-28 01:37

 

Jag hade några matskedar mjöl i smeten. Den blev tjockare och lättare att forma. Tänk på att oljan ska vara riktigt het när smeten läggs i.

mamacarolina 2012-06-28 01:36

 

Jag hade några matskedar mjöl i smeten. Den blec tjockare och lättare att

mamacarolina 2012-06-28 01:35

 

Jag hade några matskedar mjöl i smeten. Den blec tjockare och lättare att

Vardagsmaten 2012-03-30 09:41

 

Jäni, vad trist att ni inte fick biffarna att bli bra. Meningen är naturligtvis att alla ska kunna göra recepten. För säkerhets skull så tittar vi över receptet och ser om det är något som kan göras för att detta inte ska hända igen.

jäni 2012-03-29 23:11

 

Sämsta receptet! Lyckas man är de säkert jätte goda men det går ju inte att forma biffar av denna smet, blir bara en sörja i pannan! Idag fick sambon åka och handla hamburgare kl 20:00, det blev i gen biff! Ödsla inte tid på dryga recept!

Vardagsmaten 2012-03-09 09:25

 

Ika80, du kan testa att byta ut till en annan hårdost men det är en fördel om den inte smälter för mycket. Risken är att konsistensen blir ännu blötare och svårare att hantera om osten är för "mjuk".

Ika80 2012-03-06 11:55

 

Kan man byta Parmesanosten mot annan ost? Vilken i så fall?

popcorn 2012-02-24 18:40

 

Mycket goda biffar. Hela familjen åt.
Modifierade receptet och rev morötterna grovt istället för att mixa samt skippa citron och krydda med lite spiskummin utöver chilin.
Barnen tyckte oxå att de var goda.

tomten 2011-09-07 18:08

 

Inget bra recept! Konsistensen var inte bra och smaken likaså. Nej, det här var första riktiga bottennappet.

Vardagsmaten 2011-06-09 07:57

 

Ethel, det är meningen att löken ska blandas med resten av ingredienserna till smeten. Lägger till den infon i texten också.

Andy, testa att låta grönsakerna och kikärterna rinna av ordentligt innan du mixar allt.

Ethel 2011-06-08 20:44

 

Tyckte att mängden på inköpslistan var konstig. Och undrar varför man ska steka löken när den senare inte ska användas...

Andy 2011-03-25 21:33

 

För mig blev smeten för rinnig och svår att göra biffar av. Den blev mer formbar efter ett tag i pannan då vattnet kokat bort dock.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 krm chilipulver (valfritt)
  • 1 broccolihuvud
  • 2 morötter
  • 400 g kikärter
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 citron
  • 1 dl basilika (färsk)
  • 150 fetaost
  • grönsallad