Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Vegetarisk pyttipanna

med tofu och stekt ägg

Vegetarisk pyttipanna
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka lök och vitlök i små bitar. Fräs i olja i en stekpanna. Skär potatis, morötter och tofu i bitar och blanda ner med löken. Stek i ca 10-15 minuter.
2. Skär under tiden squash och paprika i små bitar och blanda ner med resten och stek ytterligare 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar
3. Skiva champinjonerna i fjärdedelar och fräs i smör i en stekpanna. Blanda med övriga ingredienser. Stek ägg i lite smör.

Servera med kapris, soja och ev. stekta ägg

Tips!

Testa att servera stekta skivor aubergine till. Ett tips kan vara att steka potatis och morötter i ugnen (ca 225°C) medan du steker övriga ingredienser i en stekpanna på spisen. Blanda sedan allt vid servering. Om du inte äter ägg, stek gärna med några bitar quorn för mer protein och mättnad

Kommentarer (7 st)

Holma 2016-10-13 12:20

 

Blev lite smaklöst.

bex 2016-05-08 13:48

 

Jättegott! Kommer göra fler gånger. Kan kryddas lite mer.

Vardagsmaten 2011-09-14 14:32

 

Nu finns även vitlök bland ingredienserna. Tack för tipset!

Vardagsmaten 2011-09-14 14:32

 

Testa att steka pytten i ugnen om du inte har tillgång till en stor stekpanna. Det gör jag ofta till vår familj som många gånger är fler än sex personer.

Johanna 2011-09-08 19:47

 

Vitlök står förresten inte med i ingredienslistan.

Johanna 2011-09-08 19:46

 

Gott när man dränkte med ketchup ;)
Potatisen tog så lång tid på sig så allt blev lite grötigt och fastbränt och ofräscht....Ha en stor jäkla stekpanna om detta ska lyckas!?

Gillar att det var köttfritt och billigt.

Helen 2011-03-21 14:26

 

Stek på ett gäng sojakorvar till och glöm inte skivade rödbetor!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Vegetarisk pyttipanna

  • 250 g tofu
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 potatis, potatisar
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 200 g champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 dl persilja
  • 4 ägg
  • soja
  • kapris