Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Varm svampsmörgås

med grönsallad

Varm svampsmörgås
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Skiva svampen i tunna skivor, hacka lök och vitlök fint. Smält smöret i en stekpanna och fräs svamp och lök några minuter. Blanda i mjölet och späd med mjölk eller grädde under omrörning. Blanda även i den rivna parmesanosten. Puttra på låg värme i ca 5 minuter. Kan ev. behöva spädas med mer mjölk. Smaka av med mejram, salt och peppar.
3. Bred ut en del av stuvningen på varje skiva bröd. Lägg på några skivor ost. Ställ in i ugnen i ca 7-10 minuter. Titta till då och då så att det inte bränns vid.

Tips!

Testa att köpa färdig svampstuvning, blanda i riven parmesanost och kryddor.

Kommentarer (1 st)

Holma 2017-02-27 10:16

 

Sådär. Gör nog inte igen.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Svampsmörgås

  • 400 g champinjoner (färska)
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk mjöl
  • 3,5 dl mjölk el. grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mejram
  • 1 dl riven parmesanost
  • 200 g ost
  • svartpeppar (nymald)
  • 8 skivor lantbröd

Servera med:

  • grönsallad