Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Varm makrillsmörgås

med grönsallad

Varm makrillsmörgås
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C
2. Skär brödet i lagom tjocka skivor, två per person. Fördela en burk makrill på två smörgåsar. Skiva löken i tunna skivor och lägg någon skiva på varje smörgås. Ringla ketchup över alltihop, peppra och avsluta med att täcka över med ostskivor. Ställ in i ugnen i ca 7-10 minuter.

Tips!

Välj grovt bröd om du föredrar det. Vill barnen absolut inte ha makrill, gör några med skinka istället. Droppa gärna över lite tabasco om du vill ha lite sting i smörgåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Varm makrillsmörgås

  • 1 lantbröd
  • 4 burkar makrill i tomatsås
  • 1 gul lök
  • 200 g ost
  • 4 msk ketchup

Servera med:

  • grönsallad