Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Vardagsfisk

med citron- och dillsås

Vardagsfisk
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Klyfta potatis och paprika. Skär morötterna i stavar. Lägg allt på en ugnsfast form och ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter.

2. Vänd fiskfiléerna (dela ev. i mindre bitar) i lättvispat ägg kryddat med salt och peppar. Vänd därefter i ströbröd och stek på medelhög värme ca 5-7 minuter per sida.

3. Smält smöret i en kastrull och smula ner fiskbuljong. Rör ut buljongen i smöret med en visp. Tillsätt vetemjöl och rör ut ordentligt. Blanda i vatten och grädde. Låt koka upp under omrörning. Pressa saften från citronen och smaka av så att det blir lagom. Tillsätt färsk eller fryst dill efter smak.

Servera fisken med potatis, grönsaker och sås.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskrecept.

Tips!

Vill man inte ha ugnsgrönsaker går det bra att koka potatisen och servera morötter och paprika råa till.

Kommentarer (4 st)

madorama 2016-03-31 08:05

 

väldigt gott, kryddade dock potatis och grönsakerna med salt och svartpeppar..tror det skulle blivit ganska smaklöst annars. använde olivolja att ringla över med :-). såsen var väldigt lätt att göra och mycket god!

Anna75 2015-05-06 16:45

 

Supergott! Tyckte alla i familjen

Nyhman82 2013-02-06 21:12

 

Såsen var pricken över i:et! Mycket gott.

idaochvictor 2013-01-23 19:27

 

Såå gott!! Såsen helt fantastisk!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 700 g fiskfiléer
  • 1 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2,5 krm vitpeppar (nymald)
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 4 morötter
  • 2 röda paprikor

Citron- och dillsås

  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 30 g dill