Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsstekt lax

med haricots verts

Ugnsstekt lax
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta, peppra och pressa över citron. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter
3. Skär rödlök i tunna skivor och stek den mjuk i olja i en stekpanna. Blanda sedan ner haricots verts och stek på låg värme i ca 10 minuter. Avsluta med att salta och peppra.
4. Blanda matlagningsyoghurt med skalet och saften från en citron. Smaka av med salt och peppar.

Tips!

Vill du inte göra egen kall citronsås finns det goda färdiga att köpa.

Kommentarer (3 st)

litenpyret 2013-08-09 12:40

 

Mums! Jättegott!!!

Ullis 2013-03-13 18:03

 

Supergott!

Johanna 2012-01-14 22:53

 

Gott med klyftpotatis! ;)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsstekt lax

  • 600 g laxfiléer
  • 1 tsk salt
  • ½ citron
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Bönsallad

  • 300 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Citronsås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 kg potatis, potatisar