Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsstekt chorizo

med Tobias Karlsson

Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär grönsakerna i stavar och klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
3. Bryn korven i en stekpanna några minuter. Lägg sedan korven ovanpå grönsakerna i ugnen och låt allt bli färdigt tillsammans.

Servera med mango chutney och ett gott bröd

Tips!

Kärna ur en chilifrukt och hacka fint. Blanda ner med grönsakerna. Byt ut chorizon till den sorts korv du föredrar. Lägg gärna till fler av dina favoritrotsaker.

Kommentarer (4 st)

Vardagsmaten 2016-10-25 11:38

 

annastina73, chilin är ett tips för den som vill ha mer hetta, därav är den inte med i ingredienslista.

annastina73 2016-06-16 20:51

 

Hittar inte chili i recept listan över ingredienser?

Millen 2011-10-12 13:06

 

Nej! Potatisen går som övriga rotfrukter och behöver inte förkokas! Men glöm inte att ha olja och kryddor på rotfrukterna.

illuzion 2011-10-11 14:40

 

Ska potatisen vara kokt innan den ska in i ugnen med grönsakerna?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsstekt chorizo

  • 300 g chorizo
  • 1 röd paprika
  • 3 morötter
  • 8 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk havssalt

Servera med:

  • mango chutney
  • bröd