Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnspannkaka

med lingon

Ugnspannkaka
Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken och vispa till en slät smet. Smält smöret och blanda ner i smeten. Häll pannkakssmeten i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
3. Stek skivor av sidfläsk. Riv vitkål och morötter och blanda med saften från en apelsin.

Tips!

Byt ut hälften av vetemjölet till rågsikt, ev. behövs lite mer vätska då.

Kommentarer (5 st)

Holma 2014-09-17 06:42

 

Jättegott!

asparna 2012-10-01 11:39

 

Apelsin i recept, ej i inköpslista

cilla 2012-09-30 16:49

 

Testa o ha kassler till mums

Sanna 2012-08-26 17:55

 

Inte gott alls! Provade ha lite råksikt istället för allt mjöl och det var jätte dumt! Det förstörde hela rätten. Samt att ha sidfläsk var absolut inte passande.

martin73 2011-11-09 17:14

 

Supergod bytte ut vetemjölet mot 2 dl siktat dinkelmjöl och 2 dl fullkorn dinkelmjöl.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnspannkaka

  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 250 g sidfläsk

Vitkålssallad

  • 300 g vitkål
  • 3 morötter
  • 1 apelsin

Servera med:

  • knäckebröd
  • lingonsylt