Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsomelett

med grönsaker

Ugnsomelett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Blanda ägg, mjölk, riven ost, salt och peppar i en skål. Skiva champinjoner, lök och paprika i tunna skivor. Fräs i lite olja i en stekpanna tills de börjar bli mjuka, avsluta med att blanda ner bladspenaten, rör runt ca en minut. Häll grönsaksblandningen i en ugnsfast form ca 30x30 eller en pajform ca 25 cm i diameter. Häll äggblandningen över grönsakerna och ställ sedan in i ugnen i ca 25 minuter.
3. Riv under tiden vitkål och morötter. Blanda med pressad citron, olja, salt och peppar.

Kommentarer (9 st)

Holma 2016-09-04 10:19

 

Jättegott

val 2013-05-12 17:46

 

15-17 minuter i ugnen räcker!

Beatrice 2012-10-10 20:42

 

Väldigt god! Tyckte verkligen att den mättade. Tog inte så mycket lök som det stod i receptet.

Fiiialotta 2012-09-18 17:39

 

Mkt god omelett. Dock kan jag hålla med om att den inte mättar som en riktig middag. Men absolut nyttig o god. :)

Johanna 2012-02-08 11:01

 

Tycker som dannesson, men det var bra att salladen var till, det passade bra ihop.

Johanna 2012-02-08 11:01

 

Tycker som dannesson, men det var bra att salladen var till, det passade bra ihop.

dannesson 2012-02-07 21:52

 

Ganska tråkig och tunn som middag, funkar som en brunsch.

Vardagsmaten 2012-02-06 15:54

 

Nu har äggen hamnat rätt igen. De hade råkat bli en rubrik och då kommer de inte med i inköpslistan.

Lillasyster 2012-01-31 01:02

 

Äggen kommer inte med i inköpslistan…

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsomelett

  • 6 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g champinjoner (färska)
  • 3 gula lökar
  • 1 röd paprika (valfritt)
  • 150 g bladspenat (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Sallad

  • 250 g vitkål
  • 2 morötter
  • ½ citron
  • 2,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)