Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsgrillade grönsaker

med rökt skinka

Ugnsgrillade grönsaker
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Kärna ur paprikorna och dela i stora bitar. Hyvla squash och aubergine i avlånga skivor. Skär rödlöken i klyftor. Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form. Skala vitlöken och lägg alla klyftorna bland grönsakerna. Dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ner. Strö över chiliflakes. Ringla olja över alltihop och avsluta med att strö över havssalt. Rör runt försiktigt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Tips!

Byt ut skinkan till rostbiff eller färdig grillad kyckling. Vill man kan man även byta ut de soltorkade tomaterna mot färska tomater i klyftor

Kommentarer (3 st)

popcorn 2012-03-13 11:48

 

mycket gott! Vi äter det igen!

Nico 2011-07-24 17:31

 

Helt ok, sambon vill ha fler ggr.
Barnen åt
Dock inget.

calun13 2011-05-26 19:02

 

Jättegott! Hela familjen åt, även den "kräsne". Mums =)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsgrillade grönsaker

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlök (hel)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 5-7 st soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt

Servera med:

  • 100 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 300 g rökt skinka