Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsgrillad kycklingfilé

med quinoa

Ugnsgrillad kycklingfilé
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C
2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över olja. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Picka för att se att de är färdiga.
3. Koka quinoa enligt instruktionerna på paketet.
3. Skiva squash, paprika och rödlök i tunna skivor. Fräs mjuka i olja i en stekpanna. Salta.
4. Blanda tomatkross, vatten, buljong och kryddor i en kastrull, småputtra i ca 15 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och matlagningsgrädde.

Tips!

Blanda quinoa med grönsakerna och lite olja.

Kommentarer (3 st)

Holma 2013-02-02 20:15

 

Jättegott!

JohannaHbg 2013-01-25 23:20

 

Blev super gott :-)

Luva 2011-10-18 21:25

 

Jättegott! Jag glömde dock att blanda i grädden. Det blev supergott iallafall.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsgrillad kycklingfilé

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Tomatsås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g tomatkross
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 dl quinoa