Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsbakad fisk

med senapsdressing

Ugnsbakad fisk
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C. Dela alla grönsaker i stora bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och salta. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter
2. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
3. Blanda citronsaften med senap, olja och pressad vitlök. Smaka av med peppar.

Tips!

Gör grönsakerna i stora bitar så är det lätt för barnen att välja ut sina favoriter. Istället för att koka potatisen kan man klyfta den och blanda med grönsakerna i ugnen.

Kommentarer (7 st)

Holma 2016-01-13 22:01

 

Sådär.

Elin 2014-02-21 14:43

 

Jag hällde dressingen ovanpå fisken och slog även på ett par matskedar grädde. Jag använde nämligen en lite för liten form så grönsakslagret blev lite tjockt och det översta lagret blev lite torrt så det behövdes lite extra vätska. Gott!

JohannaHbg 2013-01-16 12:26

 

Mkt gott å speciellt grönsakerna uppskattades av min lilla tös på 1,5år

Petra 2012-06-13 17:48

 

jag har gjort denna med tacokryddning i färsen! rekommenderas starkt. detta är en återkommande favvis hos mig och killen :)

Custuz 2012-03-06 19:42

 

Gott;) Vi gjorde på öring isället för vitfisk,
funkade precis lika bra. Tipsar om pressad potatis till:)

Johanna 2012-02-28 18:53

 

Smulade över tofu över grönsakerna istället för fisken, och kan berätta att senapssåsen gjorde sig mycket bra med tofun!

DT 2011-07-18 16:56

 

Ser gott ut!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsbakad fisk

  • 600 g vit fisk (ex. pangasius, torsk el. kolja)
  • 2 squash
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater
  • 2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Senapsdressing

  • 1 citron
  • 1 msk dijon senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,25 msk rapsolja

Servera med:

  • 1 kg potatis, potatisar