Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ugnsbakad falukorv

med ostsallad

Ugnsbakad falukorv
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Kärna ur äpplet och skär i tunna skivor. Skala löken och skiva i tunn skivor.
2. Placera falukorven i en smord ugnsfast form. Skär 1 cm tjocka snitt i korven, inte hela vägen ner men ca 2/3. Stoppa ner en äppleskiva i vartannat snitt och en skiva lök i vartannat. Fyll sedan snitten med senap och ketchup. Riv osten och fördela över korven. Avsluta med att hälla vatten ner i formen. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter.
3. Lägg upp salladen på ett fat. Skala löken och skiva den tunt, strö den sedan över salladen. Dela osten i mindre bitar och strössla över salladen och löken. Blanda persiljan och timjan med olja, salt, peppar och senap. Häll dressingen över salladen och avsluta med att strö nötterna över.

Tips!

Välj den ost till salladen som passar er familj bäst. Ett gott förslag är blåmögelost eller chévre. Byt ut oljan i dressingen till créme fraiche. Istället för att servera korven med ris kan du antingen göra ett mos på kokt blomkål med lite smör och salt eller blanda i rå blomkål i salladen och servera till.

Kommentarer (6 st)

Holma 2016-09-14 12:12

 

Ok men inte mer.

Elin 2014-08-20 07:57

 

Jag älska den här salladen! Har gjort den flera gånger med olika ostsorter och olika nötter. Igår hade jag torrostade jordnötter och extralagrad Herrgård (grovt riven i påse, smidigt!)

Kimsan007 2012-03-08 07:39

 

Supersmaskigt! Tog en halv burk sallads ost i salladen samt salta cashewnötter. Rekommenderas.

niiiiina 2011-08-24 19:05

 

Även gott med pasta till:)

Johanna 2011-08-24 18:01

 

Använde sojakorv, paranötter, mandel och blåmögelost. SKITGOTT! :D

wille 2011-05-21 17:46

 

Sjysst

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ugnsbakad falukorv

  • 3 dl ris
  • 800 g falukorv
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 3 msk senap
  • 3 msk ketchup
  • 1 dl vatten
  • 2 dl lagrad smakrik ost

Ostsallad

  • 200 g bladsallad
  • 100 g bladspenat
  • 4 schalottenlökar
  • 150 g ost
  • 100 g nötter
  • 4 msk persilja (färsk)
  • 2 msk timjan (färsk)
  • 1 tsk dijon senap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)