Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tre sorters sill

med ägg

Tre sorters sill
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Koka äggen i ca 6 minuter. Hacka en rödlök och skiva en. Hacka gul lök, paprika och gräslök fint. Gör sedan följande tre olika blandningar.

2. Blanda 1 dl créme fraiche med hackad rödlök och kaviar. Rör sedan ner en förpackning av 5-minuterssillen.
3. Blanda 1 dl créme fraiche med hackad gul lök, hackad paprika och hackad gräslök. Rör sedan ner matjessillen.
4. Blanda den skivade rödlöken i en skål med en förpackning av 5-minuterssillen tillsammans med dess spad.

Tips!

Vill barnen inte ha sill, stek några fiskpinnar till dem.

Kommentarer (1 st)

annastina73 2017-12-16 17:49

 

Den sista blandningen den med 5-min sillen ska det spadet blandas med creme freche också .el. ska den vara klar? Ska det bara vara spad från sillen och rödlök i den blandningen? Låter konstigt med spadet som sillen ligger i , i förpackningen?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Tre sorters sill

  • 2 st 240g sill (5-minuters)
  • 200 g matjessill
  • 2 dl crème fraîche (valfri fetthalt)
  • 2 rödlökar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk röd kaviar
  • 2 msk gräslök
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 8 ägg

Servera med:

  • 1 kg potatis, potatisar
  • fullkornsbröd