Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tre sorters sill

med ägg

Tre sorters sill
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Koka äggen i ca 6 minuter. Hacka en rödlök och skiva en. Hacka gul lök, paprika och gräslök fint. Gör sedan följande tre olika blandningar.

2. Blanda 1 dl créme fraiche med hackad rödlök och kaviar. Rör sedan ner en förpackning av 5-minuterssillen.
3. Blanda 1 dl créme fraiche med hackad gul lök, hackad paprika och hackad gräslök. Rör sedan ner matjessillen.
4. Blanda den skivade rödlöken i en skål med en förpackning av 5-minuterssillen tillsammans med dess spad.

Tips!

Vill barnen inte ha sill, stek några fiskpinnar till dem.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Tre sorters sill

  • 2 st 240g sill (5-minuters)
  • 200 g matjessill
  • 2 dl crème fraîche (valfri fetthalt)
  • 2 rödlökar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk röd kaviar
  • 2 msk gräslök
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 8 ägg

Servera med:

  • 1 kg potatis, potatisar
  • fullkornsbröd