Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Torskgryta

med kokt potatis

Torskgryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela fisken i lagom portionsbitar. Skiva tomaterna. Lägg tomaterna i botten på en traktörpanna och placera fisken ovanpå. Strö över dill, citronpeppar och salt. Häll över matlagningsgrädde. Puttra under lock ca 15-20 minuter.

2. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter tills den är mjuk.

3. Servera torsken med potatis och tomat.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskrecept.

Tips!

Om du skalar potatisen innan du kokar den är det gott att pressa den vid servering. Gör gärna en tomatsallad och servera till.

Kommentarer (6 st)

Elin 2014-11-05 19:40

 

PS: Min man som är skeptisk mot all fisk som inte är rökt eller stekt åt två portioner :-)

Elin 2014-11-05 19:39

 

Jättegott! Körde i lite soltorkade tomater som det tipsades om här i kommentarerna. Serverade med ris och toppade fisken med lite stenbitsrom.

Tokmajja 2013-12-06 18:56

 

Jag gjorde receptet men hade även i ett paket knaperstekt bacon och några soltorkade tomater, sambon var superimpad, och han är ingen fiskfantast!

jenguz 2013-05-18 16:32

 

Så gott!!!!
Hela familjen (rätt kräsen när det kommer till fisk) åt så det stod härliga till!!!
Kommer att göras fler ggr!!

Nina76 2013-03-04 17:30

 

Enkelt, snabbt och gott.

Maltross 2013-02-25 22:28

 

väldigt enkelt och otroligt uppskattat, tack för det!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 800 g torsk (tinade block el. filéer)
  • 4 tomater
  • 30 g dill (ca 1 pkt fryst)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk citronpeppar
  • 1 tsk salt