Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Torskbiffar och bönsalsa

med broccoli

Torskbiffar och bönsalsa
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skär ananas, päron och apelsin i små bitar. Hacka salladslöken och blanda allt i en skål. Gör en dressing av saft från lime, pressad vitlök, olja, salt och peppar. Blanda med frukt och avrunna bönor. Låt stå och dra medan fisken steks.
2. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
3. Dela de tinade torskfiléern i mindre bitar och vänd i mjöl blandat med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskbiffarna gyllenbruna runt om.

Tips!

Blanda i tabasco i dressingen till salsan för en starkare smak

Kommentarer (7 st)

Holma 2015-10-07 21:12

 

Jättegott!

soda 2014-07-02 08:25

 

Var gott men saknade någon sås, riset kändes överflödigt.

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-10 18:12

 

4/5 ostar, riset kan man skippa om man vill det.

Sanna 2012-09-19 18:20

 

Super gott! Broccoli behöver man inte ha till, räcker med bönsalsan!

Kiki 2012-02-23 17:51

 

Nja, de var sådär. Riset kändes nästan överflödigt med så mycket grönsaker så det kan man skippa.

JA 2012-02-22 16:59

 

salladen så god:-D

SweetLi 2011-05-31 19:41

 

Använde dressingen ihop m wokgrönsaker, bönmix & thaibasilika. & panerade torsken. Mkt gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Torskbiffar

  • 600 g torskfiléer
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör

Bönsallad

  • 200 g ananas
  • 200 g kidneybönor
  • 200 g svarta bönor
  • 1 päron
  • 1 knippe salladslök
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 dl ris
  • 250 g broccoli