Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Torsk i purjolöksgrädde

med Tobias Karlsson

Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. sätt ugnen på 175°C. Använder du fryst fisk, tina och dela i mindre bitar.
2. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
3. Skiva purjolök och fänkål i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs mjukt. Blanda ner matlagningsgrädde, timjan, salt och svartpeppar. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över purjolöksgrädden. Ställ in i ugnen i 15 minuter.

Tips!

Desto mindre bitar fisk ju kortare tid i ugnen. Delar man ett fiskblock i 8 bitar tar det ca 15 minuter. Är det fiskfiléer går det snabbare. OBS! det ska enbart vara tsk salt till fisken. INTE msk.

Kommentarer (26 st)

annastina73 2016-11-09 14:08

 

Måste man ha Fänkol?

saraj 2016-10-04 19:57

 

Supergott!!
Vi bytte också ut fänkålen. Stekte ett par champinjoner la uppe på fisken o sen lite riven ost över. Det här gör vi igen!

HannaN 2015-12-18 18:05

 

Ska babyspenaten mm bara blandas eller??

Elin 2015-01-15 22:59

 

Det här är så gott! Behövs något syrligt till, tycker jag, då jag kärnade ur, och hackade tomater som jag blandade med avokade och fryst majs som jag rostade.

soullover10 2015-01-15 13:15

 

Mycket god och enkel rätt.

Anna2014 2014-03-08 21:26

 

Gjorde en halvan av formen med torsk och den andra med lax och laxen blev faktiskt bäst! Kommer att göra fler ggr men bara med lax nästa gång.

mi1970 2013-05-21 19:04

 

Jättegott. Kommer att göras fler gånger. Bytte dock ut fänkålen mot skivade champinjoner.

litenpyret 2013-05-19 15:02

 

Jättegod! Alla tre barn åt upp :). Det är ett bra betyg!

Vardagsmaten 2012-08-27 08:02

 

Har det löst sig med mängderna på ingredienserna för dig?

Hkkathome 2012-08-21 12:28

 

Just nu innehåller listan inga mängder alls hos mig. 0 g babyspenat etc.

muffinmamma 2012-08-14 19:40

 

Det heter " JU mindre bitar fisken delas i DESTO....." blir galen på sånt!!!!

Vardagsmaten 2012-03-09 09:31

 

Genom att radera ingredienslistan och sen skriva dit den igen har det nu äntligen blivit rätt även i appen!

Vardagsmaten 2012-03-09 09:18

 

Ska försöka felsöka det här med saltet, gör en notis i receptet så länge så att ingen gör felet att ta så mycket salt.

fisken 2012-03-04 07:25

 

Vardagsmaten! Det står 1 msk salt i appen! Tur att det kommenterades! Jättegott recept! Blir fler gånger! Helt klart!

Vardagsmaten 2012-02-23 10:23

 

Spearhawk, potatisen serverar du helt enkelt till gratängen. AN, vet inte var det står 1 msk salt, är det när du skriver ut eller i appen? När jag tittar i receptet så står det tsk

AN 2012-02-21 16:45

 

1 matsked salt!!??

spearhawk 2012-02-19 15:13

 

O vart tar potatisen vägen?? Vid sidan eller i formen ihop med allt det andra?

Kiki 2012-02-14 17:47

 

Inget speciellt men helt ok. Ta dock 2 apelsiner för mer smak.

Johanna 2011-10-12 19:08

 

Inte det bästa jag ätit, men helt okej. Riktig grädde är rätt, det ska man ha :)

Marrej 2011-08-05 18:57

 

Jättegott, fast nästa gång så kommer jag att ha riktig grädde.

Bumsan 2011-05-25 18:45

 

Jättegott!! Otroligt mycket smak med så få ingredienser!

stig 2011-05-24 17:41

 

Det var smaskens :)

Lindaj 2011-05-22 22:24

 

Birran> Tinat fiskblock. Ett fryst fiskblock blir inte klart på 175°C i 15 min. Denna hamnar på min matplanering för veckan. Lycka till! :)

Vardagsmaten 2011-05-16 13:56

 

Hej! I de flesta recept gäller att fisken är tinad. Men det är helt rätt att det borde stå, det får vi försöka ändra på.

birran 2011-05-16 10:20

 

låter gott, men varför står det aldrig i recepten med fisk om man ska tina fisken först eller inte. Är 15 minuter i ugn för fryst fiskblock eller tinat?

bowmore 2011-03-11 08:11

 

Mumsigt!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Torsk i purjolöksgrädde

  • 400 g torsk
  • 1 purjolök
  • ½ fänkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk timjan
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 tsk salt

Servera med:

  • 70 g baby spenat
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 apelsin