Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tomat- och skinkgratäng

med basmatiris

Tomat- och skinkgratäng
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på200°C. Koka basmatiriset enligt instruktionerna på paketet.
2. Strimla skinkan i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Hacka lök och vitlök i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda ner tomatkross, tomatpuré, basilika och sambal oelek. Salta och peppra. Låt puttra några minuter. Häll sedan såsen över den strimlade skinkan. Avsluta med att skiva mozzarella och lägg ovanpå skinkan och tomatsåsen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
3. Dela broccolin i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.

Tips!

Du kan enkelt byta ut skinkan mot kyckling.

Kommentarer (8 st)

Holma 2015-06-01 19:57

 

Smaklöst kommer inte göra igen.

SysterMalin 2014-12-28 19:38

 

Tog det som var kvar av julskinkan, perfekt! :) Sen bytte jag ut en av de hälften av de krossade tomaterna mot en Créme fraiche paprika & chili för mer smak samt hade extra mkt mozzarella. Blev verkligen mums ??

trebarnsmorsan 2013-12-19 22:30

 

Vår familj tyckte att det blev lite för mycket tomatsmak. Blandade i lite grädde i de krossade tomaterna vilket gjorde att rätten fick en "rundare"smak!

Vardagsmaten 2012-10-11 16:02

 

Lis, det går alldeles utmärkt att laga denna med färska tomater istället för krossade. Kan hända att du får lägga till lite vatten och buljong.

lis 2012-10-09 19:10

 

Nån som testat med färska tomater istället för kross?

Anna 2011-05-31 21:26

 

Vi tyckte alla det var jättegott. Såsen krävde dock lite extra krydda.

leoteddy 2011-03-31 13:41

 

den ser gott ut. måste pröva

Jenny 2011-03-24 16:35

 

Det här föll varken mig eller mannen i smaken. Ingen hit.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 400 g skinka (rökt eller kokt)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 g tomatkross
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 mozzarella
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g broccoli