Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tomat- och korvgryta

med fusilli

Tomat- och korvgryta
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
2. Skär korven i slantar och stek i lite olja några minuter. Skiva lök och paprikor i stora bitar och fräs mjuka i olja i ca 5 minuter.
3. Lägg över korv, lök och paprika i en gryta och blanda i tomaten skuren i bitar, krossade tomater, vatten, timjan, tomatpuré, köttbuljong, salt och peppar. Låt allt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med créme fraiche och ev. mer kryddor.

Tips!

Välj lammkorv eller en kryddad korv, typ salsiccia, om du vill ha mer i smak i grytan.

Kommentarer (1 st)

Jezzi 2014-05-22 10:19

 

Snabbt gott å super enkelt!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Tomat- och korvgryta

  • 10 st smala korvar
  • 500 g fusilli
  • 1 gul lök
  • 2 gula paprikor
  • 1 röd paprika
  • 1 Tomat
  • 400 g tomatkross
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl crème fraîche

Servera med:

  • knäckebröd