Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tomat capellini

med valnötter

Tomat capellini
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till pastan. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Dela tomaterna i halvor. Skiva purjolöken i tunna slantar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och purjolök på medelstark värme tills löken är mjuk. Blanda ner tomathalvorna och hackad basilika, fräs några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda grönsakerna med pastan, strö över hackade valnötter och riven parmesan.

Servera gärna med några skivor lufttorkad skinka eller salami

Tips!

Gör gärna en bruschetta till. Finhacka tomat och blanda med salt, peppar, vitlök och basilika. Rosta en smörgås och lägg tomatblandningen på. Har du någon grönsak över i kylskåpet? Skiva och stek med purjolöken.

Kommentarer (3 st)

Holma 2016-05-28 16:25

 

Gott

Elin 2014-10-27 17:00

 

Jättegott! Jag blandade i färsk spenat i grönsaksröran, alltid bra med extra järn såhär på hösten, dessutom passar valnötter och spenat bra ihop.

GamerGirlMia 2014-07-09 13:54

 

Jättegott! Vi hade i strimlad skinka och Crème Fraiche för lite mer mättnad och sås.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Tomat capellini

  • capellinipasta
  • 1 ask småtomater
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl basilika (färsk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • parmesanost
  • valnöt
  • lufttorkad skinka (valfritt)
  • salami (valfritt)