Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Thaikycklingsoppa

med nudlar

Thaikycklingsoppa
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Börja med att förbereda ingredienserna. Skär kycklingen i små kuber. Finstrimla purjolöken, ca 2 dl och isbergssalladen, ca 4 dl. Dela sockerärterna på hälften. Riv ingefära, vitlök och citronskal.

2. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Blanda ner grön curry (anpassa mängden efter hur stark du vill ha soppan), ingefära och vitlök. Rör runt ca en minut, lägg sedan ner kycklingen och citronskalet. Stek tills kycklingen är färdig och fått färg. Koka under tiden upp buljongen.

3. När buljongen kokat upp, blanda ner purjolöken och låt koka 2-3 minuter. Blanda sedan ner den kryddstekta kycklingen, nudlarna och sockerärterna. Koka ca 3 minuter. Häll i salladen, blanda runt, smaka av med salt och peppar. Servera omedelbart tillsammans med färsk koriander och hackad chili (valfritt)


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingrecept.

Tips!

Klippa nudlarna i tallriken; de kan vara lite svåra att äta – speciellt för barnen. Tycker man mycket om koriander och chili kan man blanda detta direkt i soppan tillsammans med övriga ingredienser.

Kommentarer (2 st)

Vardagsmaten 2016-03-23 10:32

 

Buljongen är vattnet 1,5 dl uppkokt med kycklingbuljongtärning.

Katten 2015-04-07 19:23

 

hur gör jag buljong? bra att ni skriver....

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfiléer
  • 140 g sockerärter (färska)
  • 1 purjolök
  • 1 isbergssallad (finstrimlad)
  • 1,5 l vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1-2 tsk grön curry
  • 1 citron
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 150 g glasnudlar
  • 1 kruka koriander (valfritt)
  • 1 röd chili (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)