Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Thaigryta

med ris

Thaigryta
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till riset och koka enligt instruktionerna på förpackningen. Koka upp kokosmjölken tillsammans med currypastan.

2. Lägg i quornbitarna och bambuskotten. Sjud 5-7 minuter. Strimla chilin och limebladen fint. Tillsätt strösocker, limeblad och chili i grytan. Rör runt.

3. Drag grytan från värmen och blanda i basilikabladen. Servera med ris


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegorecept.

Kommentarer (3 st)

Vardagsmaten 2016-10-25 11:40

 

Som djkmmo skriver, kyckling går utmärkt. Men vill du fortfarande ha den vegetarisk går det bra även med någon sojaprodukt istället för quorn.

djkmmo 2016-08-29 16:43

 

Kyckling går utmärkt att ersätta Qournen med i den här grytan.

annastina73 2016-08-27 22:29

 

Vad kan man ersätta qourn med ?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g quornbitar
  • 220 g bambuskott
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk gröna currypasta
  • 1,5 tsk socker
  • 1 kruka basilika
  • ½ st chilifrukt
  • 2 kaffir limeblad (valfritt)
  • 1 krm salt