Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tandoorikyckling

med naanbröd

Tandoorikyckling
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda yoghurten i en stor skål med alla kryddor och nypressad vitlök. Lägg ner kycklingbenen och rör runt ordentligt. Har du tid över kan man gärna låta kycklingen stå och dra i marinaden en stund. Lägg sedan över kycklingbenen i en ugnsfasta form och ställ in i ugnen ca 30-40 minuter.
2. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Skiva paprika och rödlök och blanda med olja, vinäger och salt

Tips!

Gör det ännu enklare genom att köpa en färdig kryddmix. Ju mindre bitar kyckling desto kortare tid i ugnen. Picka och se så att köttsaften är ljus och genomskinlig, då är kycklingen färdig.

Kommentarer (8 st)

Holma 2015-09-01 21:32

 

Provade med kycklingfilé och créme fraiche och då blev det riktigt gott!

vorian 2015-03-03 17:44

 

Hm... Yoghurten skär sig i ugnen. Vanlig naturell yoghurt. :(

JohannaVS 2014-01-17 06:38

 

Använde creme fraiche (lätt) istället för youghurt och hällde också bara all sås över och in i ugnen istället för att marinera. Jättegott var det i alla fall!! Kommer garanterat göras snart igen :)

Holma 2014-01-15 22:12

 

Saknade sås, annars var det gott.

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-20 14:00

 

4 ostar av 5!

AWerngren 2013-07-12 16:21

 

Willys, bland den utländska maten. Tjing

Toni 2013-03-18 19:14

 

Var hittar man Naanbröd???

Johanna 2011-10-04 21:57

 

Tog quornfiléer istället för död fågel (det är djurens dag idag!!!)
Sen la jag in dem i ugnen med all sås över, misstänker att det inte riktigt var så ni menade i receptet men det blev gott!! Men nästa gång vill jag ha mer sallad till!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Tandoorikyckling

  • 1 kg Kycklingben
  • 3 dl yoghurt
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2,5 krm chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 3 dl ris
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt

Servera med:

  • naanbröd