Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tacos

med heta tortillachips

 Tacos
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°c. Fräs köttfärsen i en gryta eller kastrull med hög kant. Blanda i 1 dl vatten och kryddmix. Rör runt och låt puttra på svag värme ca 10 minuter.

2. Blanda riven ost med en burk Salsa Roja. Fördela ut tortillachips på ett ugnsfast fat och klicka ut salsaröran mellan och ovanpå chipsen. Ställ in i ugnen ca 5-7 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna. Blanda ner majsen och fräs tills majskornen börjar poppa. Häll upp i en skål och salta.

3. Finhacka gurka och tomat. Skiva salladen. Blanda 1 dl olja med pressad vitlök och salt. Blanda avokado med gräddfil och kryddmix Guacamole.

Fördela köttfärsen med grönsaker, tacosås, rostad majs, guacamole och vitlöksolja i tortillabröd. Servera de heta tortillachipsen till.

Tips!

Byt ut köttfärsen mot quorn- eller sojafärs om du vill göra en vegetarisk variant.

Kommentarer (2 st)

maghed 2016-10-23 10:31

 

Egen tacokrydda
3 msk anchochilipulver mild
2 msk paprika pulver
3 msk spiskummin
11/2 msk salt
2tsk socker
1tsk oregano
Blanda i en glasburk skaka.
Ta 1-1,5 msk till 500g köttfärs

sussli 2016-08-15 22:23

 

tips på kryddor om man inte kan/vill köra med färdig tacokrydd påse vore tacksamt

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 kryddmix Taco Original
  • 8 tortillabröd
  • 200 g riven ost TexMex
  • 200 g tortillachips
  • 200 g Salsa Roja
  • 1 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • ½ Gurka
  • grönsallad
  • 150 g majs
  • 2 avokador
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kryddmix Guacamole

Goda tillbehör

  • 120 g tacosås (valfri styrka)
  • 100 g riven ost TexMex