Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Tacogratäng

med nachos

Tacogratäng
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka lök och vitlök, skiva fänkålen i tunna strimlor. Stek lök och vitlök mjukt i smör i en stekpanna, lägg efter en stund ner den skivade fänkålen och fortsätt steka 2-3 minuter. Blanda ner färsen och stek tills den är färdig. Blanda sedan ner alla kryddor och vatten. Smaka av och krydda ev. mer.
3. Häll över allt i en ugnssäker form. Blanda ägg och mjölk och häll över gratängen. Avsluta med att riva osten över och ställ sedan in i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med en grönsallad, nachos, majs och chilisås

Tips!

För en matigare gratäng kan man blanda i 2 dl kokta linser.

Kommentarer (4 st)

Johanna 2013-02-22 19:11

 

Hoppade oxå över fänkålen och det blev gott :)

Martina 2012-03-25 20:07

 

Gott! Jag skippade fänkålen och la en del nachos över gratängen och så ost över. Smakade bra.

Lina 2011-11-08 12:08

 

Helt ok men inget speciellt. Tyckte att det var lite märklig kombination med fänkål till tacosmak. Vi gjorde guacamole och hade till istället för chilisås. Nästa gång blandar vi i majsen i gratängen från början.

cadru 2011-04-20 22:09

 

Gott, men nästa gång kryddar vi lite extra och serverar med Avocado, Gräddfil och lök också.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Tacogratäng

  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 påse tacokrydda
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g lagrad smakrik ost

Servera med:

  • 200 g nachos
  • 200 g majs
  • 1 kruksallad
  • chilisås