Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Svampsoppa

med persilja

Svampsoppa
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka löken i små bitar. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna. Skiva svampen och lägg ner med löken. Fräs ca 5 minuter.
2. Häll över lök och svamp (spara några bitar svamp till garnering) i en kastrull tillsammans med vatten och fond. Koka upp och koka ca 10 minuter.
3. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Blanda ner grädde och smaka av med salt och peppar.

Servera med persilja och rostat bröd

Tips!

Vill man inte mixa soppan bör man skiva svampen fint innan man steker den. Denna soppan är perfekt till antingen champinjoner eller kantareller.

Kommentarer (10 st)

BarrKatt 2016-09-01 20:40

 

Gott! Jag mixade inte soppan och la i bitar av potatis.

Holma 2014-10-07 21:38

 

Smaklöst,kommer inte göra det igen.

litenpyret 2013-05-23 22:43

 

Jättegod, bra konsistens men lite osmaklig färg. Rekommenderas!

peccs 2012-11-20 19:05

 

Mycket god soppa! Gjorde på champinjoner och vitlök, och lät bli att mixa. Gjorde sig mycket bra med vitlöksbaguetter

ej 2012-08-25 14:48

 

Ha ha, va kul. finns recept på te tro

Karina 2011-10-03 13:27

 

God i smaken men såg inte speciellt god ut när den var gjord på champinjoner.

Ulven 2011-09-01 20:12

 

Fantastiskt gott!
Vi gjorde den på kantareller och det blev riktigt bra! med vitlöks röd och grönsaker till så blev vi mätta allihop!

sandra 2011-09-01 18:31

 

Ingen höjdare för min del :(. Smacken var okej men inte speciellt mättande

Johanna 2011-09-01 18:23

 

ASÄCKLIGT. Bra förslag om man vill förstöra fin svamp. Sjukt äcklig konsistens och ingen bra smak. Fick hälla ut alltihop efter en tugga.

niiiiina 2011-08-25 17:41

 

Super god och krämig:) blev till och med godkänd av min man som inte gillar svamp.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Svampsoppa

  • 1 l färsk svamp
  • 3 schalottenlökar
  • 8 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • rostat bröd
  • färsk persilja