Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt strömming

med potatis

Stekt strömming
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
2. Skölj strömmingsfileérna och salta på båda sidor. Lägg ihop filéerna två och två med hackad persilja mellan. Vänd filéerna i skorpmjöl och stek sedan gyllenbruna i smör.
3. Smält smör till och servera med lingon och en sallad på riven rödkål och morötter.

Tips!

Byta ut persiljan mot valfria kryddor, t ex oregano och basilika. Om barnen har svårt för strömmingen, panera en torskfilé och stek bredvid. Blanda gärna lingonsylten med salladen. Får du inte tag i färsk strömming går det bra med fryst. Glöm då inte att ta fram den innan så den hinner tina.

Kommentarer (1 st)

Cina 2011-06-09 22:25

 

Byt gärna ut persiljan mot dill. Smaskens

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Stekt strömming

  • 1,5 kg strömmingsfiléer
  • 2 dl skorpmjöl
  • 4 msk smör
  • 3,25 msk persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Rödkålssallad

  • 200 g rödkål
  • 2 morötter
  • 1 msk matolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 50 g smör (smält)
  • lingonsylt