Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt spätta

med fänkålsröra

Stekt spätta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Lägg fiskfiléerna på ett fat, salta och pressa citron över. Låt vila några minuter.
2. Blanda skorpmjöl och kryddor i ett fat. Vispa ägg och mjölk i ett djupt fat. Doppa filéerna först i äggröran och vänd dem sedan i skorpmjölet. Hetta upp olja och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor.
3. Skär fänkål och rödlök i klyftor. Hetta upp olja i en kastrull och pressa ner vitlök. Lägg ner fänkål och rödlök och fräs på medelstark värme ca 10 minuter eller tills de är mjuka. Smaka av med salt, peppar och saft från en citron.

Tips!

Testa att blanda i créme fraiche med grönsakerna. Byta spättan mot valfri panerad fisk.

Kommentarer (1 st)

Mii 2012-09-13 19:31

 

Mycket god fisk. Valde mos till istället för potatis. Kall sås med crème fraiche, salt, vitpeppar, curry, flytande honung, citronsaft, dill, rosmarin och lite timjan. Blir absolut fler gånger jag lagar detta.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Stekt spätta

  • 4 spättafiléer
  • ½ citron
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl skorpmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja

Fänkålsröra

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja

Servera med:

  • 1 citron
  • 1 kg potatis, potatisar