Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt lammkorv

med potatissallad

Stekt lammkorv
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala och dela potatisen i fjärdedelar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Blanda créme fraiche med pesto i en stor skål. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och blanda ner med dressingen. Rör lite då och då medan du förbereder resten.
2. Skär korven i avlånga bitar och stek några minuter på varje sida tills korven är genomstekt och har fått färg. Skär halloumin i skivor och stek på hög värme några sekunder på varje sida.
3. Blanda en grönsallad med bladsallad, machésallad, gurka och riven morot. Ringla över olja, salt och peppar.

Tips!

Lammkorven kan bytas till den korv man gillar men det är gott om den är lite kryddig

Kommentarer (1 st)

soda 2014-09-24 17:44

 

Jag hackade rödlöken och la den i potatis salladen ??

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Lammkorv

  • 530 g lammkorvar
  • 270 g halloumi

Potatissallad

  • 1,3 kg potatis, potatisar
  • 1,3 rödlök
  • 1,25 dl crème fraîche
  • 4,5 msk pesto

Grönsallad

  • 130 g bladsallad
  • 130 g machésallad
  • 1,3 Gurka
  • 1,3 morot
  • 1,25 msk matolja
  • 1,5 krm salt
  • 1,5 krm svartpeppar (nymald)