Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt kassler

med bulgursallad

Stekt kassler
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Skär paprika, aubergine och squash i mindre bitar, ca 2x2 cm. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
2. Häll den färdigkokta bulguren i en stor skål. Blanda en dressing på olja, garam masala och salt. Blanda med bulguren.
3. Skiva kasslern i skivor och stek några minuter i smör i en stekpanna. Blanda grönsaker och bulgur, smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med den stekta kasslern. Strö över fetaost eller ha i bitar i bulgursalladen

Tips!

Byt ut pumpan till squash. Testa din egen kryddblandning av asiatiska kryddor till dressingen. Servera gärna tortillabröd eller annat bröd till rätten.

Kommentarer (5 st)

Vardagsmaten 2012-09-14 10:57

 

I receptet har vi nu gjort en uppdatering och tagit bort tortillabrödet från ingredienserna men lagt till fetaost istället. Syns dock inte på bild.

MrGreve 2011-06-15 18:13

 

Det var gott men inte super. Tortillabrödet kändes helt onödigt.

Bob 2011-06-14 12:01

 

Det var inte jätte god men ok vardagsmat.

benno 2011-06-13 20:14

 

Gott enkelt att laga

Malte 2011-06-10 18:23

 

Fufan va de va göööt

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 3 dl fullkornsbulgur
  • 3,25 msk rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 2,5 krm salt
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 squash eller pumpa (butternutsquash)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 150 g fetaost