Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt fläsk och löksås

med haricots verts

Stekt fläsk och löksås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
2. Skala löken och skiva den i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk och genomskinlig. Strö sedan över vetemjölet och rör om. Häll på mjölk och grädde och koka under omrörning i ca 7 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.
3. Stek fläsket tills det blivit knaprigt och fått fin färg. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten några minuter.

Tips!

Byt ut fläsket till en god korv. Tycker barnen inte om lök är det enkelt att göra såsen utan lök och ha löken stekt bredvid.

Kommentarer (2 st)

Vardagsmaten 2012-08-25 17:45

 

Vad härligt! Det ska vi absolut tänka på när vi ska ta fram nya recept.

Suss 2012-08-19 22:13

 

Gillar verkligen husmanskost! Fler såna recept vore guld värt

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 400 g sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 2 krm soja
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 250 g grönsaksblandning (ärter, majs, paprika)