Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt falukorv

med stuvade makaroner

Stekt falukorv
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Koka upp mjölken och tillsätt salt och makaroner. Låt sedan detta stå och puttra på svag värme, rör då och då så att det inte fastnar i botten. Puttra ca 20 minuter eller tills makaronerna är riktigt mjuka. Blir stuvningen för tjock kan man spä med lite mer mjölk eller grädde.
2. Skär grönsakerna i stora bitar, lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ in i ugnen i 15 minuter.
3. Skiva falukorven i 1 cm tjocka skivor och stek i lite smör några minuter tills de är genomstekta.

Tips!

Krydda de stuvade makaronerna med riven muskotnöt

Kommentarer (2 st)

Katten 2015-02-05 17:43

 

Förstörde kastrullen, trots att jag blandade hela tiden. aldrig mera stuvade makaroner.

Kiki 2012-02-08 18:21

 

Ja, hur kul kan falukorv med makaroner bli egentligen... Men grönsakerna livade upp det hela lite och med muskot i makaronerna blev det helt ok.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Falukorv och stuvade makaroner

  • 5 dl idealmakaroner
  • 1 l mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 800 g falukorv

Ugnsgrönsaker

  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 msk matolja