Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Stekt ägg och fläsk

med ugnsgrönsaker

Stekt ägg och fläsk
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Skala och dela sen alla grönsaker i klyftor eller stavar och lägg i en ugnsfast form. Skiva vitlöksklyftorna i tunna skivor och blanda ner. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
3. Dela sidfläsket i tunna skivor och stek några minuter på varje sida. Lägg åt sidan.
4. Knäck äggen i en varm stekpannan och stek några minuter.

Servera med:
Skivat bröd

Tips!

Gör middagen ännu roligare genom att göra sk “eggs in a basket”, gör ett hål i mitten av en skiva bröd, lägg i en varm stekpanna och knäck ner ägget i hålet. Krydda gärna grönsakerna med lite färska kryddor, t ex rosmarin eller timjan. Byt ut sidfläsket mot bacon eller korv.

Kommentarer (4 st)

FamilyRecipes 2017-11-02 19:45

 

Det var gott men skulle helst byta ut sidfläsk med kassler nästa gång. Barnen tyckte det var för jobbigt att bita på köttet. Jag brukar oftast använda sidfläsk i grytor än stekt.

GamerGirlMia 2013-01-18 22:51

 

Jättegott ju! Första gången stekt fläsk stått på menyn faktiskt. Och palsternackan var också oväntat god! :p

JohannaHbg 2013-01-14 19:38

 

Ingen höjdare!

lis 2012-10-09 19:09

 

Kul m eggs in a basket, aldrig testat innan! Men d va jättegott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Stekt ägg med fläsk

  • 8 ägg
  • 300 g sidfläsk
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g potatis, potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk havssalt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • rostat bröd