Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Spagetti och köttfärssås

med riven parmesan och vitkålssallad

Spagetti och köttfärssås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till spagettin. Hacka lök och vitlök i små bitar. Riv morötterna grovt.
2. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök mjukt. Blanda ner nötfärsen och stek tills den är genomstekt. När pastavattnet kokar, häll ner spagettin och koka enligt förpackningen. Blanda ner tomatpuré, passerade tomater, rivna morötter, hackade tomater, vatten och kryddor i grytan med färs. Låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer basilika och vitlök.
3. Riv vitkål och ringla över olja och salladskrydda

Tips!

För att få i mer grönsaker i köttfärssåsen kan man riva ner både squash och paprika. Krydda gärna även med lite chili för extra sting i såsen. Vill du ha mer smak i färsen är det även gott att blanda i lite kött- eller grönsaksbuljong.

Kommentarer (6 st)

Annafor 2016-10-24 10:57

 

riv en bit rotselleri och bryn med löken. smakar jättegott i köttfärssås

jennysk 2015-03-24 19:01

 

Tyckte den va väldigt smaklös. Fick krydda till den med både det ena och det andra för att bli nöjd

Holma 2015-03-18 12:28

 

Tillsatte 1,5 buljongtärning för att få lite fylligare smak. Har gjort godare köttfärssås med andra recept på vardagsmaten.

nattiitaa 2013-02-15 13:13

 

Sanna hur gör du din?

Sanna 2012-09-18 23:19

 

Jag gör mycket mycket godare och enklare köttfärs!

saxarn 2012-09-10 21:22

 

Gott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Köttfärssås

  • 600 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk basilika
  • 1 msk rapsolja
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 500 g spagetti
  • 250 g vitkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 30 g parmesanost