Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Spagetti med fisksås

Spagetti med fisksås
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och riv moroten. Dela fisken i mindre bitar. Sätt på vatten till spagettin.

2. Hetta upp olja i en kastrull eller stekpanna med hög kant. Fräs lök, vitlök och morot någon minut. Smula i fiskbuljongen och häll på vinet och en nypa socker. Blanda i tomaterna och grädden och låt allt koka ca 15 minuter.

3. Lägg i fisken och koka i 15 minuter till. Fisken ska koka sönder så att det inte är några bitar kvar. Smaka av med salt och peppar. Koka spagettin under tiden fisksåsen blir färdig.

Servera spagettin med fisksåsen och riven parmesanost


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskreceptet.

Tips!

Gott är också att krydda med chilipulver och/eller färsk basilika.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • ev. 3,25 msk vitt vin
  • 1 krm socker
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g pangasiusfilé (tinad)
  • 1-2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • riven parmesanost