Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Snabba kikärtsplättar

med mango chutney

Snabba kikärtsplättar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Låt kikärterna rinna av och mixa dem släta i en matberedare eller med stavmixer. Det behöver inte bli helt slätt, utan låt det gärna vara lite bitar i.

2. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken, kikärtsmix, salt, spiskummin, chili och persilja (eller koriander). Smält smöret och häll ner i smeten.

3. Grädda tunna gyllenfrasiga pannkakor eller plättar i medelhet stekpanna. Satsen ger ca 25 plättar eller ca 14 pannkakor.

Servera med yoghurt, mango chutney och en sallad på rivna morötter med citron och russin.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

Har du någon allergi ex. ägg, gluten eller laktos, byt då ut pannkakssmeten till det grundrecept du normalt gör. Följ resten av receptet.

Kommentarer (1 st)

Alfred 2014-04-04 17:06

 

Tyvärr ingen höjdare=/

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 400 g kikärter
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 krm salt
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ hackad chili
  • 1-2 msk färsk persilja (eller koriander)
  • 2 msk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • 4 morötter
  • 1 citron
  • 1 dl russin