Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Snabba grytan

med kokt potatis

Snabba grytan
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och morötterna. Dela morötterna på hälften. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter.
2. Hacka schalottenlök i små bitar och skiva svampen i fjärdedelar. Smält smör i en stekpanna och fräs lök och svamp på medelhög värme ca 5 minuter. Blanda ner vatten, créme fraiche, senap, soja och svartpeppar. Rör runt.
3. Öppna burkarna med salta biten, häll av spadet och häll köttet ner i grytan. Småputtra ca 10 minuter.

Tips!

Det går bra att göra grytan utan svamp.

Kommentarer (3 st)

soda 2015-09-19 14:53

 

Salta biten finns ej att få tag på... Jag gjorde också på lövbiff, stekte den först med lök och svamp.

Elin 2015-04-09 11:11

 

Jag hittade ingen Salta biten, använde lövbiff istället och lät morötterna gå med i såsen istället för att kokas separat. Gott och enkelt! Alla i familjen åt.

anders7205 2011-09-01 18:29

 

Riktigt god gryta, enkel att göra och uppskattad av alla i familjen, trots 'salta biten'.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 5 morötter
  • 2 burkar salta biten
  • 5 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijon senap
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör