Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Snabb risoni

med bönor

Snabb risoni
Tid: 15 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen. Grovhacka under tiden spenaten.

2. Häll bort vattnet från risonin och blanda i pesto, bönor och majs. Låt allt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar.

3. Blanda i spenaten just innan servering.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegorecept.

Tips!

Köp en förpackning torkade vita bönor, blötlägg över dagen och koka till middagen. Det som blir över kan frysas in så har du alltid färdigkokta bönor hemma. Billigt och enkelt! Det är också gott att byta ut spenaten mot ruccola om man föredrar det.

Kommentarer (2 st)

val 2015-10-23 18:38

 

Snabbt o enkelt när man är hungrig!

val 2015-10-23 18:38

 

Bladspenat passar ju inte!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 300 g risoni
  • 200 g röd pesto (med soltorkade tomater)
  • 400 g vita bönor (gärna små. Hemmakokta eller på burk)
  • 300 g majs (fryst eller på burk)
  • 150 g bladspenat (färsk)
  • 2,5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)