Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Smörstekt fläskfilé

med mangosallad

Smörstekt fläskfilé
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet, ha gärna med en grönsaksbuljongtärning eller grönsaksfond i vattnet.
2. Tina mangon. Skär mango, nektariner och päron i små bitar och lägg i en skål. Skär salladslöken i små skivor och blanda ner med frukten. Blanda ingredienserna till dressingen och häll detta över frukt och lök. Blanda runt och låt stå medan du förbereder resten.
3. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Smält smör i en stekpanna och stek bitarna någon minut per sida. Krydda med salt, peppar och dragon.

Tips!

Blanda gärna couscous med mangosalladen. Vill man ha lite styrka i salladen kan man tillsätta chili i dressingen.

Kommentarer (3 st)

Elina 2013-02-27 22:03

 

Blev väldigt torrt annars gott. Mangosalladen var väldigt trevlig.

Johanna 2011-09-16 18:52

 

Bytte grisen mot sojasteaks. Blev gott :)

panelhönan 2011-05-29 13:20

 

Supergott!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Smörstekt fläskfilé

  • 700 g fläskfilé
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk smör

Mangosallad

  • 300 g fryst mango
  • 2 nektariner
  • 1 päron
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk sötsursås
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 dl couscous