Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Smaskiga hamburgare

med Pernilla Wahlgren

Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Börja med att strimla vitkål och rödlök i tunna strimlor. Riv morötterna tunt. Blanda i en skål. Blanda majonäs med créme fraiche, senap och peppar. Blanda dressingen med vitkål, morötter och rödlök ordentligt. Låt stå och dra medan du gör resten.
2. Blanda nötfärsen med ägg, olja, salt och peppar. Forma till lagom stora hamburgare/biffar. Fräs i smör ca 8-10 minuter totalt. Vänd de lite då och då så att de får fin färg runtomkring.

Avsluta med att värma eller rosta hamburgerbröden snabbt, lägg på sallad, hamburgare, ost, tomat och servera med cole slaw.

Tips!

Gör en dubbel sats av burgarna och lägg in i frysen. Enkelt att ta fram en dag när det är extra bråttom. För en lite mindre "kladdig" Cole slaw kan man använda hälften av majonäs och crème fraîche.

Kommentarer (9 st)

masen47 2014-04-25 04:07

 

jätte goda

litenpyret 2013-08-07 12:03

 

Jättegott och uppskattat av alla, inklusive barnen. Tycker dock att cole slawn behöver mer krydda och längre tid att "gotta" till sig för att bli perfekt!

Elina 2013-05-12 14:15

 

Enkelt och uppskattat!

MsH 2012-07-12 18:47

 

Gott men kommer skippa rödlöken nästa gång...lätt att köra GI genom att byta ut brödet mot salladsblad eller fullkornsbröd.

patric 2011-07-22 10:18

 

Detta var godare än Sibylla

iP 2011-06-25 16:31

 

@nyllet: Bakpulver i cole slaw? Eeh ... tror inte det, va? Måste vara någon form av missförstånd. Skulle inte rekommendera någon att äta "rått" bakpulver.

nyllet 2011-06-14 20:32

 

Anmärker på Cole slaw.. Man ska ha 25gram bakpulver för att få den rätta smaken och en krämig kännsla /cocken

Fia 2011-06-12 21:24

 

Mycket gott, särskilt Cole slawn!

DaBaws 2011-06-06 22:51

 

Awesome!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Hamburgare

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Cole slaw

  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijon senap
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • hamburgerbröd
  • 1 salladshuvud
  • 3 tomater
  • 100 g lagrad smakrik ost