Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Små delikatessköttbullar

med senapssås

Små delikatessköttbullar
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
2. Blanda yoghurt med senap till en sås. Riv vitkål och morötter och blanda med dressing på olja, senap, salt och peppar.
3. Finhacka lök och vitlök, gärna i en matberedare. Blanda med nötfärsen i en skål. Tillsätt olja, ägg, skorpmjöl, riven ost, salt och peppar. Forma till små köttbullar. Smält smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta.

Tips!

Byta ut osten mot parmesanost eller fetaost. Testa att använda vilt- eller lammfärs till köttbullarna. Har du tid över är det gott med hasselbackspotatis till köttbullarna. Yoghurten kan bytas ut till créme fraiche om man hellre vill ha det till såsen. Till jul är det gott att smaksätta färsen med ansjovis och servera med rödkålssallad toppad med valnötter.

Kommentarer (5 st)

Holma 2015-12-15 20:19

 

Jättegott, kommer göra igen.

malkavian38 2012-12-19 23:13

 

Jag glömde salt och peppar. Inte så goda för mig men 1,5 åringen åt som en häst.

Egil 2012-08-10 17:04

 

Mycket goda, gifter sig med senapssåsen!

veddigebo 2012-03-31 22:39

 

åhhh så goda köttbullarna blev! Hade lite klippt persilja i, det höjde smaken ytterligare :) Serverade med en brunsås, jättegott det också!

miimzaan 2012-01-29 23:03

 

längtar:-)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Små delikatessköttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 msk skorpmjöl
  • 100 g lagrad smakrik ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 kg potatis, potatisar

Senapssås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk dijonsenap

Vitkålssallad

  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)