Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Skivad rostbiff

med melon- och avokadosallad och bröd

Skivad rostbiff
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala melonen och avokadon och dela i skivor. Hacka salladslöken fint. Skala gurkan och skär i små bitar. Blanda melon, avokado, salladslök och gurka i en skål.
2. Blanda en dressing på olja, salladskrydda, chilipulver och saft från en citron. Blanda detta med övriga ingredienser. Låt stå en liten stund.

Servera melon- och avokadosalladen till skivad rostbiff och några grova skivor bröd.

Tips!

Har man tid kan man ha tillagat rostbiffen i ugnen själv och skära skivor från den. Byta ut rostbiff mot annat tillagat nötkött.

Kommentarer (1 st)

elvis 2012-08-18 11:51

 

Superfräscht o gott en sommarkväll! Funkar säkert utmärkt som förrätt också.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Melon- och avokadosallad

  • ½ nätmelon
  • 2 avokador
  • 1 knippe salladslök
  • 1 Gurka
  • 3,25 msk olivolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm chilipulver
  • 1 citron
  • 300 g rostbiff i skivor

Servera med:

  • 4 skivor fullkornsbröd