Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Skagenpotatis

med grönsallad

Skagenpotatis
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Ställ in potatisen i ugnen i 200°C i upp till 45 minuter.
2. Blanda créme fraiche, yoghurt och majonäs med hacka dill, finhackad rödlök och smaksätt med saft från en halv citron, salt och nymald svartpeppar. Avsluta med att blanda i räkor och crabfish.

Tips!

Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter, eller kör den i microvågsugnen en stund innan du sätter in de i ugnen. Då halverar du tiden i ugnen.

Kommentarer (5 st)

Holma 2017-02-22 20:44

 

Jättegott!

jessie 2016-07-11 17:26

 

Prova även att baka sötpotatis, supergott!

Elina 2013-04-03 20:52

 

Gjort flera gånger. Väldigt gott.

litenpyret 2013-02-28 08:47

 

Mycket gott och uppskattat. Allt gick åt i ett nafs!

gripen 2012-03-01 07:29

 

Mums! Barnen tyckte det var onsdagsmys. La till en skinkröra smaksatt med rivet äpple, färsk ananas och gul curry.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Skagenpotatis

  • 4 Bakpotatisar (stora)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mild yoghurt
  • 3 msk Majonnäs
  • 3,25 msk dill
  • ½ rödlök
  • ½ citron
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g crabfish
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Sallad

  • 1 romansallad
  • 50 g böngroddar
  • ½ Gurka
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • rostat bröd