Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Senapskyckling

med ris och grönsallad

Senapskyckling
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Dela kycklingfiléerna på mitten i två tunna filéer. Fräs några minuter på varje sida i lite smör.
3. Blanda grädde med kryddorna och häll detta över kycklingen i stekpannan. Låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med mer kryddor.
4. Dela broccolin i mindre bitar. Skiva rödlöken. Blanda broccoli och rödlök med spenat. Ringla över olja, vinäger och salta och peppra.

Tips!

Testa att byta riset mot spagetti. För en skarpare smak kan man byta senapen mot dijon senap

Kommentarer (3 st)

Juizy 2014-11-11 20:30

 

sambon är kräsen. Han gav denna rätt 4a! supergott!

Tantberg 2012-10-21 20:58

 

Jättegod sås vi hade extra örtkryddor och sallad med babyspenat och rödlök det var toppen!

Johanna 2012-10-19 17:55

 

Ganska god sås, inte jättesmakfull. Salladskombinationen föll oss inte i smaken riktigt.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Senapskyckling

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 tsk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 dl ris

Broccolisallad

  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 70 g babyspenat
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 krm salt