Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Salamipizza

med vitkålssallad

Salamipizza
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl med salt och bakpulver. Smula ner smöret i mjölet och rör runt till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Ta upp degen på en mjölad yta. Kavla ut tills den är stor som en ugnsplåt. Lägg över på en oljad plåt och kavla/tryck ut sista biten.
2. Blanda passerade tomater med alla kryddor och tomatpurén. Rör runt ordentligt. Pensla den utkavlade degen med tomatsåsen.
3. Skiva paprika och tomat i tunna skivor. Skär champinjonerna i tunna skivor. Dela salamin i mindre bitar. Fördela påläggen ovanpå tomatsåsen. Strö över oliver och kapris. Avsluta med ost. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
4. Riv vitkål och blanda med olja, nypressad citronsaft, salt och peppar.

Tips!

Gör pizzan som bullar istället genom att helt enkelt rulla hela plåten med deg och pålägg. Skär i bitar och lägg i muffinsformar. Grädda i ca 10-15 minuter i ugnen. Vill man inte göra tomatsåsen själv går det bra att köpa färdig. Det är enkelt att byta ut påläggen till egna varianter. Byta ex. salamin till skinka eller ett vegetariskt alternativ

Kommentarer (5 st)

Johanna 2013-05-04 17:41

 

Väldigt liten deg!

Pyret 2012-03-12 12:43

 

Jättelitet men vi köpte färdig pizzadeg för att förenkla.

Luva 2011-09-02 18:41

 

Jättegott!

Salahudin 2011-06-29 09:28

 

Gott!

Frauzika 2011-03-13 18:14

 

Saknar recept på vitkålssalladen!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1,5 dl filmjölk

Pizzapålägg

  • 50 g salami
  • 5 färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 Tomat
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 msk kapris
  • 200 g mozzarella

Tomatsås

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Vitkålssallad

  • 300 g vitkål
  • 3 msk matolja
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)