Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Rökt skinka och äggröra

med varma småtomater

Rökt skinka och äggröra
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Efter 10 minuter ta ut formen och strö över fetaost. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.
3. Blanda ägg, grädde, klippt gräslök, salt och peppar i skål. Smält smör i en stekpanna eller kastrull och häll ner äggblandningen. Rör försiktigt med en sked eller stor gaffel medan du tar av pannan/kastrullen från värmen och sen sätter tillbaks den igen. Upprepa tills du har en äggröra i en krämig konsistens.

Tips!

Byt ut den rökta skinkan till knaperstekt bacon eller grillad kyckling. Fetaosten på tomaterna kan bytas till vanlig riven ost.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Äggröra

  • 10 ägg
  • 3 msk grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3,25 msk gräslök
  • 2 msk smör

Varma småtomater

  • 1 ask småtomater
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g fetaost
  • 1 krm salt

Servera med:

  • 300 g rökt skinka