Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Rökt makrillfilé

med knäckebröd

Rökt makrillfilé
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
2. Skölj potatisen snabbt i lite kallt vatten och dela den sedan i fjärdedelar, lägg i en skål. Skär purjolöken i strimlor och dela rädisorna i skivor. Blanda ner med potatisen. Blanda ingredienserna till dressingen och avsluta med att röra runt dressingen med potatisen, rädisorna och purjolöken.

Servera potatissalladen till makrillfiléerna

Tips!

Byta ut makrillfilén till rökt lax eller fiskpinnar om det passar familjen bättre. Byt purjolök till schalottenlök för en mildare smak i potatissalladen. Gott till är också en vitkålssallad på riven vitkål med pressad citron, salt och peppar.

Kommentarer (1 st)

Johanna 2011-09-14 21:54

 

Tråkig

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Rökt makrillfilé

  • 4 rökta makrillfiléer

Potatissallad

  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 dl gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • knäckebröd