Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Renskavspyttipanna

med gröna ärter

Renskavspyttipanna
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka löken och skär potatisen i centimeter stora bitar. Fräs lök och potatis i smör ca 10 minuter tills allt fått färg och potatisen börjar bli mjuk.
2. Blanda ner renskavet, finfördela med en gaffel och fräs ca 5 minuter. Rör sedan ner senap och ärter. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar.
3. Blanda gräddfil med senap och servera till.

Tips!

Byt ut renskavet mot lövbiff eller kyckling. Byt ut potatisen mot morötter och broccoli. Koka lätt 2-3 minuter och blanda sedan ner med i stekpannan.

Kommentarer (4 st)

GamerGirlMia 2012-11-22 22:20

 

Vi gjorde om till LCHF, med squash/zucchini istf potatis också gräddstuvat på det. Mums!

Vardagsmaten 2012-03-12 09:10

 

Ett sätt att förändra denna rätten är att ha potatisen för sig själv och istället blanda ner lite matlagningsgrädde med renskave, ärter och kryddor.

cath 2012-03-11 18:49

 

vi tyckte det var helt ok! Kan nog tänkas att vi gör det igen, men med mera kryddor.

jonna 2012-03-09 10:32

 

Det där lät gott i praktiken men var Inge gott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Renskavspyttipanna

  • 500 g renskav
  • 500 g potatis, potatisar
  • 2 gula lökar
  • 100 g gröna ärter
  • 1-2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk grovkorning senap

Servera med:

  • 1 röd paprika